loader

In aflevering 9 praten Boris van de Ven en Robert Valentine over de rol van de overheid in onze samenleving en centrale planning. De overheid is in de Nederlandse samenleving alomtegenwoordig. Ze bepalen hoe we wonen, hoe we werken en hoe we ondernemen (of niet).

Zo is de huizenmarkt al jaren overhit vooral in de hoofdstad Amsterdam doordat het woningaanbod ernstig wordt belemmerd. De politiek wil met name de vraag aanpakken door Airbnb te verbieden, zelf bewoningsplichten etc, maar dit lost het probleem van het te lage aanbod niet op.

Ambtenaren en politici lijken zich op te hebben geworpen als redders van de wereld en trekken steeds meer verantwoordelijkheden na zich toe terwijl de samenleving die wegschuift. Zo ook met betrekking tot onze nationale veiligheid. De verschillende veiligheidsdiensten in Nederland werpen zich op voor het beschermen van de democratische rechtstaat, terwijl de bescherming van de rechten van het individu hierbij ondersneeuwen. Na de onthullingen van Edward Snowden en de strijd tegen de sleepwet blijkt nu dat de NCTV legio politieke figuren en activisten in Nederland in de gaten houdt en analyses van bij houdt. Doodeng, maar weinig mensen lijken deze conclusie te delen.

De gang naar een communistische samenleving lijkt onverminderd door te gaan en de vraag is: Op welk punt besef je dat je je vrijheid terug wilt?

#NCTV #overheid #sleepwet #EdwardSnowden #AIVD #MIVD #terrorisme #beleggers #investeerders #woningmarkt #Amsterdam #communisme #socialezekerheid #ondernemers #vaccinatieplicht #coronamaatregelen #vaccinatiepaspoort #COVID19

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *