loader

De huizenmarkt is kapot, daar is iedereen het over eens. Maar wat is hiervan de oorzaak? Vele geven de schuld aan speculanten en huisjesmelkers. Boris en Robert kijken daar anders tegenaan. De hand van de overheid is sterk aanwezig in markten waar de prijzen de spuigaten uitlopen, zo ook in de huizenmarkt.

Afghanistan is ook niet beter af na 20 jaar durend ingrijpen van de grootste overheid ter wereld. Vorige week hebben we al een aantal theorieën besproken waarom er zo’n slechte aftocht was van de troepen in Afghanistan. Deze week hebben we nog een bonus theorie.

De formatie soap gaat een nieuw seizoen in. Met Kaag die Rutte een mes in zijn rug steekt. De Haagse spelletjes lijken uit te draaien op een minderheidskabinet. Zal dat onze democratie weer doen opbleven? Dat terwijl het demissionaire kabinet de massale protesten tegen hun coronabeleid negeert en doorgaat met de destructieve hand van de overheid overal in te stoppen. De laatste greep is naar het land van de boeren.

#huizenmarkt #huizenbubbel #inflatie #euro #vrijemarkt #China #IS #formatie #Rutte #Kaag #minderheidskabinet #WHO

Support ons met een bitcoin donatie: https://leefruim.nl/support/

Join ons Telegram kanaal: https://t.me/toevluchtsoord
Support ons met een bitcoin donatie: https://leefruim.nl/support/
Join ons Telegram kanaal: https://t.me/toevluchtsoord

Volg Robert ook op social media:
https://twitter.com/ValentineRW
https://www.facebook.com/RobertWValentine/
https://www.instagram.com/robertwvalentine/


Volg Boris ook op social media:
https://twitter.com/GKBoris
https://www.instagram.com/gkboris/

V for Valentine is te vinden op Spotify, Apple Podcast en Youtube:
https://open.spotify.com/show/6t2PWq9rzoxccncvQjTx0C
https://podcasts.apple.com/nl/podcast/v-for-valentine/id1561199433
https://www.youtube.com/channel/UCw-6wDV36FBF3VnyO8KJ7Nw

En via onze websitehttps://leefruim.nl/

1 Comment

  1. Merel

    ik hou van jullie, maar ik ben dus zo’n zwakke soyavreter en ook lid van de partij van de dieren. Al mis k Marianne Thyme wel en sta er versteld van dat het zo stil blijft uit de PvdD hoek als het gaat om alle debiele en grensoverschrijende maatregelen. Ja de boeren produceren ons voedsel, maar dat je dan alleen aan vlees, kaas en melk denkt vind ik wat beperkt. Volgens mij kan er door meer plantaardig te gaan toch wel meer efficient voedsel verbouwd worden. Dan krijg je het hele rekensommetje van hoeveel zo’n koe of varken eet en drinkt voordat je het slacht. De aarde is beperkt qua landoppervlak, de wereldbevolking groeit, we zullen toch moeten nadenken hoe je iedereen voedt. Zo dacht ik erover voor we in deze distopische voorstelling terecht kwamen. Ik wordt langzaam wakker, maar het idee dat vleeseten (de schaal waarop we dat tot nu toe deden ook) duurzaam kan zijn komt er bij mij niet in.
    Zou wel liever zien dat boeren geholpen worden een transitie te maken of dat het gewoon met vraag en aanbod gaat dan dat er onteigening bij komt kijken. Is het ook niet zo dat er jarenlang veel subsidies naar de vleesindustrie zijn gegaan? En zijn boeren bang voor transitie?
    Persoonlijk heb ik de keuze gemaakt om geen dieren te eten als ik ook niet bereid ben ze zelf om te brengen. Ook het idee dat de mens boven het ecosysteem staat ipv er onderdeel van te zijn staat me tegen.
    Alles staat op de kop. Maar ik zou best meer willen horen over hoe jullie voedselproductie/boeren/dieren zien in de toekomst

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *